Prima Data ACASA

Prima Data ACASA

Construiește viitorul a două familii fără adăpost!

Status: Finantat

E în puterea ta să schimbi pentru totdeauna destinul a două familii muncitoare, dar care din cauza veniturilor mici locuiesc în condiții inumane, care pun în pericol sănătatea lor și a copiilor. 

[ Show more ]
0% Complete

0 RON

Sumă:

0

Galantomi:

0

Donații:

10,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În comuna Jucu, lângă Cluj-Napoca, 18 familii muncitoare, cu venituri mici, și-au ridicat cu sprijinul voluntarilor și donatorilor prima locuință decentă din viața lor.

În 2021, ridicăm un nou duplex: o garsonieră și un apartament pentru două familii care au nevoie urgentă de adăpost. Familiile care beneficiază de aceste locuințe lucrează la construcția lor, însă în perioada pandemiei, ne-a fost dor de grupurile mari de voluntari care veneau să dea o mână de ajutor.

Cu toate obstacolele, până în martie am ridicat deja structura acoperișului - și avem nevoie de tine ca să continuăm! Fiecare donație înseamnă două familii vor fi mai aproape de momentul în care viața lor se schimbă: acea clipă când familia nu mai merge la muncă pe șantier, ci merge să se odihnească, în siguranță, ACASĂ.

 

familia-covaciu-la-birou-600.jpgCine sunt beneficiarii noștri?

Familiile-partener ACASĂ sunt formate din oameni muncitori, dar care câștigă prea puțin pentru a putea sparge cercul vicios al sărăciei. Banii merg pe necesități imediat, precum mâncare, medicamente și chiria unor spații oricum insalubre sau insuficiente pentru nevoile familii. În anii noștri de activitate, am ajutat familii care locuiau în camerele tehnice ale blocurilor, fără niciun fel de toaletă, familii care locuiau în case care stăteau să cadă, proprietatea unor rude, sau în case în care acoperișul nu era un obstacol pentru nicio ploaie.

Puteți oricând descoperi povestea comunităților construite, pe site-ul asociației.

 

Cum pot contribui?

Schimbarea pe care o producem în viața familiilor-partener este fundamentală și permanentă: fiindcă lucrează la construcția propriei case, își recapătă încrederea în ei, prețuiesc ceea ce obțin, iar la mutarea în noua casă știu că viața lor s-a schimbat pentru totdeauna. Casa devine proprietatea lor, astfel că de donațiile de azi vor beneficia copiii și nepoții acestor familii. Bineînțeles, un asemenea program de construcții non-profit necesită o investiție pe măsură.

Cel mai puternic mod de a ajuta este să duceți mai departe povestea acestor familii în propria familie, printre prieteni și colegi. Cu o campanie de fundraising prin platforma Galantom, veți contribui la ieșirea din invizibilitate a unor oameni care, cu adevărat, nu merită acest statut.

Fie cu prilejul zilei de naștere, fie lansând o provocare pentru prieteni sau o campanie prin rețele sociale, fiecare poate să contribuie la o comunitate în care fiecare familie are un loc numit „ACASĂ”, unde în vremuri grele să fie în siguranță.

Discutăm cu plăcere despre detaliile unor asemenea campanii cu orice potențial susținător - cel mai rapid, răspundem la email, pe adresa echipa@asociatiaacasa.ro.